Läsvärt om nummer, statistik och covid-19

9 juli, 2020 0 av Fenrir

En intressant aspekt av covid-19 inom politik och media är att vissa länder gärna använder andra länders covid-19 data och strategier för att skyla över sina egna problem och vända den egna befolkningen bort från problemen på hemmaplan. Vi har redan påvisat problemet att bara plocka enskilda siffror ur statistik och använda detta i sitt resonemang.

Donald Trumps sätt att hantera det på är så pass juvenilt och genant inkompetent att vi hoppar just den aspekten för tillfället. Men det finns andra tendenser i världen som sker bakom mer legitim journalistisk slöja med förhoppningen att folk faktiskt skall ta det lösa pratet på allvar och ta bort fokus från den inhemska strategin. Detta kan möjligtvis ge korta stunder av överlägsenhet men inget bestående.

Anledningen till detta lilla inlägg var följande artikel som dök upp i mitt twitterflöde:

http://inproportion2.talkigy.com/nordic_comparison_4jul.html

En läsvärd artikel, där författaren faktiskt underbygger sina åsikter med data. Läs och begrunda.